Om

Min baggrund og hvorfor denne blog?

Jeg var barn i firserne, hvor mange drenge havde en Commodore 64 og vi lærte at skrive små programmer i dens Basic. Der var mange computermagasiner og bøger, som henvendte sig til børn og unge, hvor vi kunne lære nye metoder til speciel grafikdelen.

Jeg tog senere en ingenøruddannelse og har siden arbejdet med telekommunikation fra systemudvikling af store netværkssystemer til teknisk projektleder for implementation af nye services.

Jeg har 10-årig søn, som jeg gerne vil lære lidt om at programmere, da jeg synes at det er en disciplin som er blevet endnu vigtigere, da det giver en god forståelse af byggestenene i det moderne digital samfund. En hurtigt søgning på lokale biblioteksdatabase gav kun et par hit på bøger om at laver hjemmeside – ingen om den grundlæggende måde at skrive et simpelt program på.

Jeg har lavet dette blog fordi jeg synes alle skal kende lidt til, hvordan computeren og dens software virker. Der findes mange tilsvarende sites på engelsk men meget få på dansk.

Hvorfor lære at programmere?

  • Du får en bedre forståelse af, hvordan en computer og dens software fungerer. De fleste danskere bruger en computer hverdag i skole, uddannelse, job, til underholdning og holde kontakt med venner og familie.
  • Du forstår at skrive et program er en kreativ proces, hvor du skal mestre computerens meget logiske måde at arbejde på med din kreativitet til at løse et problem eller udfordring.
  • Det kan være sjovt og du kan sætte dig nye mål eller stille dig nye udfordringer.
  • Du opdager at du kan løse kedelige og specielt gentagende arbejde på en ny sjov og meget mere effektiv måde.

Hvorfor Python?

Fordi det er godt et begyndersprog.

Det er nemt at lære, det er brugt til mange i sammenhænge i forskning, løse kedelige opgaver på et kontor og til spil. Python er designet til at være nemt at lære og til løse en opgave i, og samtidigt er det anvendt i mange professionelle sammenhænge.

Det er nemt at lære et nyt sprog, hvis du først har lært et. Det svære er at lære at tænke som en programmør og forstå computerens måde at fungerer meget stringente måde at arbejde på. Du kan altså nemt bruge Python til at lære et andet sprog.

 

Rettigheder

Alle rettigheder til tekst og programeksempler tilhører forfatteren og må ikke videregives eller anvendes uden forfatterens tilladelse. Du må gerne anvende programeksempler på egen computer og ændre i dem.

Python og Python logoet tilhører Python Software Foundation  (python.org)